5 συνταγές για το πιο εντυπωσιακό μενού

    Από το πρώτο πιάτο μέχρι το επιδόρπιο, δημιουργήσαμε για εσάς ένα υπέροχο τραπέζι.

    <p><strong>Πουρές από πατάτες και γλυκοπατάτες</strong><br /> (προετοιμασία: 20', μαγείρεμα: 25')</p>  <p>Υλικά για 6 άτομα<br /> 1 γλυκοπατάτα, 6 πατάτες, χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ, λίγο τζί
    1 / 5

    Κόκορας γεμιστός
    (προετοιμασία: 45’, μαγείρεμα: 3 ώρες)

    Υλικά για 6 άτομα
    1 κόκορα, 400 γραμμ. κάστανα καθαρισμένα
    400 γραμμ. ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    250 γραμμ. μανιτάρια σε κομμάτια, 50 γραμμ. βούτυρο
    1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

    2. Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, σοτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το κόλιαντρο, το ψωμί, τα κάστανα και αλατοπιπερώνετε.

    3. Με ένα μεγάλο κουτάλι, γεμίζετε τον κόκορα με το μείγμα.

    4. Με μια μεγάλη βελόνα ράβετε την κοιλιά του κόκορα με σπάγκο για να κλείσει και μετά τον τοποθετείτε σε ένα δίχτυ κουζίνας.

    5. Ψήνετε τον κόκορα για 1 ώρα. Προσθέτετε στο ταψί ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160° C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες. Περιχύνετε ανά διαστήματα με το ζουμί.

    facebook twitter Instagram