Δεν έχουμε δοκιμάσει πιο νόστιμες πατάτες (θα ξετρελαθείς!)

    Αυτές οι πατάτες με παρμεζάνα και σκόρδο θα ενθουσιάσουν σίγουρα μικρούς και μεγάλους.

    Yλικά:

    1,5kg πατάτες για τηγάνισμα
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. αλάτι
    1/2 κ.σ. πιπέρι
    2 κ.σ. βούτυρο
    2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
    1/4 φλ. μαϊντανό

    Eκτέλεση:

    - Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
    - Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στο κατάλληλο μέγεθος.
    - Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. Αλάτι και 1/2 κ.σ. Πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
    - Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε 2 μεγάλα ταψιά και απλώνετε πάνω τις πατάτες.
    - Ψήνετε για 30-35' και τις γυρνάτε περίπου στον μισό χρόνο.
    - Τα τελευταία 5' του ψησίματος ζεσταίνετε το βούτυρο και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά για 1-2' ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν αρχίσει να μαραίνεται το σκόρδο, βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
    - Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζετε τις πατάτες, τις περιχύνετε με το βούτυρο και προσθέτετε το υπόλοιπο αλατοπίπερο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού το μείγμα.
    - Σερβίρετε αμέσως με το πιάτο της επιλογής σας.

     

    Δείτε περισσότερες συνταγές στο evolvingtable.com

    facebook twitter Instagram