Έχετε δει πιο εντυπωσιακό γλυκό;

    Αν θέλετε να κερδίσετε τον τίτλο της καλύτερης οικοδέσποινας, τότε ετοιμάστε αυτή τη συνταγή.

    Έχετε δει πιο εντυπωσιακό γλυκό;

    Tούρτα σαρλότ
    (προετοιμασια: 30’, μαγείρεμα: 1 ώρα και 35’, στο ψυγείο: 4 ώρες)

    Υλικά για 6 άτομα
    1 δόση γκανάς με 25 ml καφέ, 500 γραμμ. μασκαρπόνε, 60 γραμμ. ζάχαρη άχνη, τρούφες και φραμπουάζ

    Για το μπισκότο: 180 γραμμ. ζάχαρη, 6 αυγά, 150 γραμμ. αλεύρι
    30 γραμμ. κακάο, 50 γραμμ. λιωμένο βούτυρο

    Για τις μαρέγκες: 4 ασπράδια, 150 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική, 150 γραμμ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα
    25 ml εσπρέσο, 1 κ. γ. καλαμποκάλευρο

    Εκτέλεση
    1. Για το μπισκότο: Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο σιγά σιγά και μετά το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά.

    2. Ρίχνετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα και ψήνετε για 30’ στους 180o C. Χαμηλώνετε το θερμοστάτη στους 110o C.

    3. Για τις μαρέγκες: Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε την κρυσταλλική ζάχαρη, την άχνη, τον καφέ και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύετε. Σε ένα ταψί στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Με ένα κορνέ φτιάχνετε μακρόστενα κομμάτια σαν σαβουαγιάρ και τα ψήνετε για 1 ώρα.

    4. Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε το μισό μείγμα με την γκανάς και κρατάτε το άλλο μισό σκέτο.

    5. Κόβετε το μπισκότο σε δύο στρογγυλούς δίσκους σαν παντεσπάνι.

    6. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο. Από πάνω απλώνετε μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα με το μασκαρπόνε και μια από το μείγμα μασκαρπόνε-γκανάς. Καλύπτετε με το δεύτερο δίσκο και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τις κρέμες. Τοποθετείτε τις μαρέγκες κάθετα γύρω γύρω από το γλυκό.

    7. Γαρνίρετε στο κέντρο με φραμπουάζ και τρουφάκια και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

     

    facebook twitter