Πώς θα διατηρήσουμε το αποτέλεσμα μιας επέμβασης;

  Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να έχετε σμιλεμένο σώμα και νεανικό δέρμα αρκετό καιρό μετά από μια διαδικασία αισθητικής και χειρουργικής ιατρικής.

   

  Giorgio Z. Gatti
  <p><strong>Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού</strong><br /> Η περιποίηση του δέρματος μετά την επέμβαση είναι καθοριστικής σημασίας, κυρίως όταν υπάρχουν ουλές. «Η σωστή φροντίδα του δέρματος
  1 / 2

  Μετά την επέμβαση το σώμα έχει απαλλαγεί από το τοπικό λίπος. Η κοιλιά είναι επίπεδη και οι γλουτοί δεν έχουν ψωμάκια. Άραγε μπορούμε να το διατηρήσουμε μόνιμα;

  Η Δρ.  Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο Υγεία, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS) αναφέρει: «Το αποτέλεσμα μπορεί να έχει διάρκεια μόνο αν διατηρηθεί ένα υγιές βάρος. Για παράδειγμα, οι διαδικασίες απομάκρυνσης λίπους, όπως η λιποαναρρόφηση, θα σας απαλλάξουν μόνιμα από τα λιποκύτταρα στην περιοχή όπου έγινε η επέμβαση, αλλά αν καταναλώνετε υπέρμετρα φαγητό ή/και ποτό, δεν σημαίνει ότι δεν θα παχύνετε, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα λιποκύτταρα αναπτύσσονται κανονικά. Απλά η πρόσληψη βάρους θα είναι ομοιόμορφη, χωρίς προεξοχές. Είναι ακόμα πιο σημαντικό να διατηρήσετε το βάρος σταθερό εάν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική διαδικασία, όπως κοιλιοπλαστική ή ολική ανόρθωση σώματος, δεδομένου ότι έχετε επενδύσει πολλά περισσότερα για να αποκτήσετε την επιθυμητή εμφάνιση».

  Όπως συνεχίζει η ειδικός: «Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα στο σώμα είναι η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, καθώς σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση, που δεν επιτρέπει την άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα».

  facebook twitter Instagram