Πού θα βρούμε το καλύτερο μέλι σε όλη την Ελλάδα

  Ένα απολαυστικό ταξίδι σε όλη τη χώρα, στα μέρη όπου οι μελισσοκόμοι παράγουν τα πιο γευστικά τοπικά προϊόντα.

  Κείμενο: Νίκη Μηταρέα
  Το Μέλι Μελίγυρης σας διακτινίζει στα βουνά της Κρήτης με την πλούσια φύση, όπου τα αγριοβότανα χαρίζουν τροφή στα μελίσσια του παραγωγού Μανώλη Στεφανάκη. Τα άγρια βοτάνια, από τα οποία συλλέγονται μ
  1 / 10
  «Το μέλι χωρίζεται σε δύο κατηγορίες» εξηγεί ο έμπειρος μελισσοκόμος Δημήτρης Νοβακίδης από την Ελευθερούπολη Καβάλας. «Το πευκόμελο ή ελατόμελο και το ανθόμελο, που προέρχεται από άνθη θυμαριού, φασκόμηλου, ακακίας, πορτοκαλιάς κ.ά.».
  Πληροφορίες: Δημήτριος Νοβακίδης, τηλ: 25920 24340, 25920 22645.

  Το μέλι της Αστυπάλαιας ήταν πάντα ονομαστό. Το μυρωδάτο θυμάρι και η πλούσια γεύση του προϊόντος που φτιάχνει ο Παναγιώτης Δελμαδώρος, ο μαέστρος του μελιού, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, θα σας κερδίσει αμέσως. Τηλ.: 6976 866881.

  Για να ανακαλύψετε το θυμαρίσιο μέλι Κυθήρων, θα χρειαστεί να ταξιδέψετε μέχρι το όμορφο νησί και να συναντήσετε από κοντά τον Γιάννη Πρωτοψάλτη, τον άνθρωπο που γνωρίζει τα πάντα για τη μελισσοκομία. Το τσιριγώτικο μέλι του φημίζεται για την υφή, την πλούσια γεύση και το άρωμα του θυμαριού. Ο παραγωγός τυποποιεί ο ίδιος το προϊόν του, το οποίο θα σας αποκαλύψει το υπέροχο άρωμά του με την πρώτη δοκιμή.
  Πληροφορίες στο τηλ.: 27360 33010.

  facebook twitter Instagram