Σκέφτεστε να γίνετε vegan; Να τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

  Είστε αποφασισμένη να κόψετε μαχαίρι την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και προϊόντων ζωικής προέλευσης, είστε όμως απόλυτα ενημερωμένη για την μεγάλη αλλαγή που πρόκειται κάνετε; Συγκεντρώσαμε για εσάς τις πιο χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν σίγουρα στο μεταβατικό στάδιο που προηγείται του plant based lifestyle.

  <p>φωτο: <a href= https://www.instagram.com/cookinacurry/ target= _blank >@cookinacurry</a></p>

  φωτο: @cookinacurry

  1. Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές

  Αρχικά μειώστε τα γαλακτοκομικά που καταναλώνετε και βρείτε εναλλακτικές, φυτικές λύσεις. Στην συνέχεια ελαττώστε το κρέας και πειραματιστείτε με γευστικές συνταγές που θα έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Έτσι όχι μόνο θα απολάυσετε το ταξίδι αλλά θα ξέρετε και τι σας άρεσει όταν πια θα είστε vegan με όλη την έννοια της λέξης.

  2. Είστε έτοιμη για ένα τόσο περιοριστικό lifestyle;

  Αν, για παράδειγμα, υποφέρετε από αλλεργιές σε συγκεκριμένες τροφές, ίσως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα να περιορίσετε περισσότερο την διατροφή σας. Αν πάλι έχετε περίεργη ή διαταραγμένη σχέση με το φαγητό όπως ανορεξία ή βουλιμία, καλό θα ήταν να το αποφύγετε ως τρόπο ζωής αφού είναι πιθανό να σας οδηγήσει και πάλι στις σκέψεις περί "καλών" και "κακών" τροφών που ίσως κάνατε κάποτε.

  3. Αν το πάρετε απόφαση, επικεντρωθείτε στα φρούτα και τα λαχανικά

  Καλώς ή κακώς υπάρχουν πλέον δεκάδες αγαπημένα και ανθυγιεινά snack σε vegan εκδοχές τα οποία θα πρέπει να αποφεύγονται. Αν θέλετε πράγματι να γίνετε vegan φροντίστε να τρέφεστε με φρούτα, λαχανικά, όσπρια και υδατάνθρακες που κάνουν καλό και χαρίζουν στον οργανισμό την δύναμε και τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη.

  4. Μην πιστεύετε ό,τι ακούτε

  Μπορεί να συναντήσατε ακόμα μια ανάρτηση στο facebook που εκθειάζει τα οφέλη του vegan τρόπου ζωής, πριν όμως υιοθετήσετε ό,τι προτείνει καλό θα ήταν να κάνετε περισσότερη έρευνα. Φροντίστε να ενημερώνεστε σφαιρικά και να αγνοείτε χιλιάδες blog ή κανάλια στο YouTube που για να προωθήσουν την χορτοφαγία υπεραπλουστεύουν μελέτες και έρευνες.

  facebook twitter Instagram