Το νέο all-day στέκι της πόλης

  To SAH στην Πλατεία Μαβίλη, φιλοδοξεί να φέρει την κουζίνα των χωρών της Μεσογείου στα πιάτα σας.

  Το νέο all-day στέκι της πόλης
  1 / 6

  Sayyida Al Hurra. Αυτό είναι το όνομα της τελευταίας βασίλισσας της Μεσογείου που όχι μόνο κατέκτησε τις χώρες που βρέχονται από την ίδια θαλάσσια λεκάνη, αλλά κατάφερε να ενώσει τις κουζίνες και τις  γευστικές συνήθειες όλων αυτών των χωρών που ξεπερνούν τις είκοσι. Τα αρχικά της «SAH», είναι και η ονομασία του ριζικά ανακαινισμένου, μεταμορφωμένου χώρου που βρίσκεται στο πρώην Ginger στην εμβληματική Αθηναϊκή πλατεία Μαβίλη που φιλοδοξεί, όπως και η βασίλισσα που φέρει το όνομα της, να σας φέρει την κουζίνα των χωρών της Μεσογείου στα πιάτα σας.      

  Ένας all day χώρος που ετοιμάζονται να μας συστήσουν οι επί σειρά ετών φίλοι και συνεργάτες Γιώργος Σαραφείδης και Θοδωρής Καραγκούνης που όπως φαίνεται έχουν μεγάλες φιλοδοξίες όσο αφορά την επικράτηση στην ευρύτερη περιοχή. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει αναλάβει ο γνωστός για τις μαγειρικές του ικανότητες Κώστας Τερζούδης, με προϋπηρεσία σε κορυφαία εστιατόρια όπως Σπονδή , Mezzo Mezzo, Villa Mercedes και τόσα άλλα. Ταυτόχρονα σε μια μαγευτική σκηνή που άθελα της παραπέμπει σε Αμερικάνικη μπουάτ της δεκαετίας του’60 και του’70, εκτυλίσσονται live μουσικά προγράμματα που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγείας που μόνο στο σπίτι μιας εξωτικής βασίλισσας θα μπορούσε να ζήσει κάποιος.

  Τις Τρίτες η Ανδρομάχη στο τραγούδι συνοδευόμενη από τον Γιώργο Μαραγκό στο πιάνο, τραγουδούν από Frank Sinatra μέχρι Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Τις Τετάρτες και τις Παρασκευές αναλαμβάνει ο Μάνος της γνωστής ομάδας Magna με dj set συνοδευόμενα από λάτιν κιθάρες και τραγούδια ή τις Παρασκευές το υπέροχο σχήμα Sera Bellos με τις εξωτικές παρουσίες της  Ksenia Dania και Monique Kabasele(ξεκινάνε στις 23:00). Την επιμέλεια της κουζίνας έχει αναλάβει ο γνωστός για τις μαγειρικές του ικανότητες Κώστας Τερζούδης, με προϋπηρεσία σε κορυφαία εστιατόρια όπως Σπονδή , Mezzo Mezzo, Villa Mercedes και τόσα άλλα. Από το πρωί θα σερβίρεται ένα πλούσιο σε επιλογές πρωινό, ανάμεσα σε παρασκευές αυγών, cakes, croissants, φυσικούς χυμούς, smoothies και  όλα εκείνα τα ροφήματα που θα  ικανοποιήσουν  ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

  Τις μεσημεριανές ώρες θα σερβίρεται ένα γεύμα σε καθημερινή βάση που θα στηρίζεται στην Μεσογειακή κουζίνα και θα περιλαμβάνει πιάτα ημέρας, μέσα από μία επιλογή του σεφ στηριζόμενος στην σπιτική κουζίνα, χρησιμοποιώντας τα πιο αυθεντικά και φρέσκα υλικά της αγοράς, όπως και αρκετά πιάτα με πινελιές από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Καθώς θα πέφτει ο ήλιος και πλησιάζοντας τις πρώτες βραδινές ώρες, συγκεκριμένα μετά τις οκτώ, η κάρτα του φαγητού διαμορφώνεται, φοράει τα καλά της  και πλέον η Μεσογειακή κουζίνα θα έχει την τιμητική της με γεύσεις από την Ιταλία, την Γαλλία,  την Ισπανία, την Ελλάδα, αλλά και από την Τυνησία το Μαρόκο την Συρία, το Λίβανο και άλλες χώρες  που κυριολεκτικά βρέχονται από την Μεσόγειο και θα συνδυάζονται ιδανικά αποτελώντας  μία γαστρονομική εμπειρία χωρίς γευστικές υπερβολές αλλά και ακρότητες.

  Info: http://sah.gr/, τηλ.: 21 0645 1169, Facebook: www.facebook.com/SAHathens
  Instagram: sahathens

  facebook twitter Instagram