Υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί σίγουρα να σε κάνει ευτυχισμένη

  Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που κρατάει τα ζευγάρια ερωτευμένα για χρόνια, κατακλύζει το σώμα μας με θετικές ορμόνες και μπορεί να μας κάνει να δούμε τις δυσκολίες με πιο αισιόδοξη ματιά; Οι ειδικοί έχουν την απάντηση και μας τη δίνουν.

  Κείμενο: Μαρία Πατούχα, φωτογράφιση: Xavi Gordo
  <p><strong>Κάνε το καλό και ρίξτο στον μετωπιαίο φλοιό</strong><br /> Η καλοσύνη είναι ένας «πλανήτης» με δορυφόρους το ενδιαφέρον, την αγάπη και την ευγένεια. Μεταφράζεται στα χρήματα που
  1 / 5

  Στο peak της (οικονομικής) κρίσης, όταν οι ανέσεις του παρελθόντος δεν υπήρχαν πια για να μας προσφέρουν την (πλασματική) ευχαρίστηση και όλα τα δεδομένα της ζωής μας ξαφνικά μετατράπηκαν σε στόχους που έπρεπε να κυνηγούμε μέρα με τη μέρα, ξεθάψαμε μια έννοια που είχε πέσει σε αχρηστία στο λεξιλόγιο της καθημερινότητάς μας: την ουσία. Νευροεπιστήμονες, ψυχολόγοι και life coaches άρχισαν να αναλύουν την έννοια της ευτυχίας και, παράλληλα με τα πορίσματά τους που όλα κατέληγαν στην «ουσία», μας σύστησαν λέξεις όπως η αυτογνωσία, η συνειδητότητα, η επίγνωση, ο διαλογισμός, η ενσυναίσθηση.

  Όποιος έχει κάνει στη ζωή του έστω μισή ώρα διαλογισμό ή δύο μαθήματα γιόγκα, όποιος έχει μπει στη θέση του άλλου και έχει αγγίξει έστω επιφανειακά την έννοια της ενσυναίσθησης, γνωρίζει καλά ότι όλα τα παραπάνω πράγματι είναι μονοπάτια που, με γνώμονα την ουσία, μπορούν να οδηγήσουν στην πληρότητα και την ευτυχία. Τώρα οι ειδικοί βάζουν στο παιχνίδι άλλη μία έννοια, τόσο παλιά όσο το ανθρώπινο είδος και τόσο ξεχασμένη όσο τα όνειρα που κάναμε πριν το millennium. Το όνομά της ακούγεται εξίσου παλιακό: η «καλοσύνη».

  facebook twitter Instagram