Θα φορούσατε μια μάσκα στην ευαίσθητη περιοχή; (δεν φαντάζεστε τι κάνει)

  Η νέα μόδα μας θέλει να φροντίζουμε κάθε σημείο του σώματός μας και όχι μόνο το πρόσωπο. Είναι όμως ασφαλής η χρήση ενός τέτοιου προϊόντος;

  Φωτογράφος: Jacopo Moschin
  Θα φορούσατε μια μάσκα στην ευαίσθητη περιοχή; (δεν φαντάζεστε τι κάνει)

  Για ποιο λόγο μια γυναίκα χρειάζεται να φορά μάσκα στην περιοχή του αιδοίου που λιπαίνεται φυσιολογικά; Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να απευθυνόμαστε σε γιατρό σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η λογική που ακολουθούν οι καινούριες μάσκες δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ενυδάτωση του δέρματος όσο με την εμφάνιση ακμής εκεί... κάτω και την αντιμετώπισή της.

  Ενδεικτικά, ένα συστατικό κλειδί που συνήθως περιέχουν είναι ο ενεργός άνθρακας που ενδείκνυται για αποτοξίνωση και καθαρισμό του δέρματος και απορρόφηση του σμήγματος. Ακόμα, περιέχουν χαμομήλι που καταπραϋνει την περιοχή και αλόη που ενυδατώνει.

  Σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, η περιοχή αυτή είναι πολύ ευαίσθητη και παράγοντες όπως οι ορμόνες και η τριβή επιδρούν στο δέρμα, γι' αυτό και το καλύτερο είναι η αποφυγή χρήσης πολλών προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

   

  facebook twitter Instagram