Μια δραστηριότητα εξίσου ωφέλιμη με την έντονη άσκηση (αλλά πολύ πιο ξεκούραστη)

  Για να αποβάλετε την ένταση και να κάψετε θερμίδες μετά από μια εξαντλητική μέρα, κάντε το όπως η Jennifer Lopez...

  Θέλετε να κάνετε καλό στην υγεία και τη σιλουέτα σας, αλλά κάποιες μέρες δεν έχετε το χρόνο ούτε την ενέργεια για ένα εντατικό workout; Παρόμοια οφέλη μπορεί να σας προσφέρει και ένα ζεστό αφρόλουτρο, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήγαγε το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο.

  Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, οι εθελοντές που έκαναν ποδήλατο σε μέτρια ταχύτητα για μία ώρα έκαψαν τον ίδιο αριθμό θερμίδων με εκείνους που απλά χαλάρωσαν σε μια μπανιέρα με νερό σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου. Επίσης και οι δύο ομάδες συμμετεχόντων κατάφεραν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (ένδειξη καλύτερου μεταβολισμού).

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνονται οι χτύποι της καρδιάς και το κυκλοφορικό σύστημα λειτουργεί στο φουλ, γεγονός που ίσως εξηγεί την ευεργετική δράση του θερμού νερού στο σώμα μας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ένα αφρόλουτρο μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση, ωστόσο μπορεί να δράσει συμπληρωματικά, ιδιαίτερα στο τέλος μιας έντονης ημέρας, όταν το τελευταίο που θέλετε να κάνετε είναι να βρεθείτε σε μια αίθουσα γυμναστηρίου με δυνατή μουσική.

   

  facebook twitter Instagram