Διαβάστε τη συνέντευξη της Νατάσσας Μποφίλιου στο ELLE

  Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια παίρνει το πιο… ονειρικό ρίσκο της καριέρας της.

  Συνέντευξη: Νίκος Μωραΐτης, φωτογράφιση: Γιώργος Καπλανίδης
  <p><strong>Κάποτε η Χάρις Αλεξίου πήρε το νυχτερινό κέντρο Διογένης, το έκανε Διογένης studio και άκουσε ότι πάει στα μπουζούκια. Είκοσι χρόνια μετά, οι ίδιες κατηγορίες: «Η Νατάσσα στα μπουζούκ
  1 / 4

  Λίγες εβδομάδες πριν να μπει το 2018 -το 2018, όχι ο Μεσαίωνας-, το δικαίωμα μίας γυναίκας να λέει τη γνώμη της έγινε αντικείμενο ενός απίστευτου διαδικτυακού bullying. Είναι σκληρή η εποχή. Και σκληρή η χώρα. Αλλά πάντα κάποιος θα αναζητεί το όνειρο. Την εικόνα ενός κοριτσιού που, κουβαλώντας στο σώμα της δύο οικογένειες -από τη μία τη βιολογική και από την άλλη τους πολύτιμους συνεργάτες της Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο- κάθεται κάτω από μία φοινικιά, λέει το τραγούδι της και συγκινεί.

  Θα αρχίσω κάπως παράδοξα, με τον φοίνικα που έχετε στη σκηνή του Διογένης studio...
  Κάτω από τα φύλλα του εξελίσσεται όλη η παράσταση. Ο σκηνοθέτης μας, Άγγελος Τριανταφύλλου, μου έλεγε πάντα «σε φαντάζομαι κάτω από ένα φοίνικα». Κι εμένα είναι το αγαπημένο μου δέντρο.

  Όμως ο φοίνικας δεν είναι 100% Ελλάδα...
  Εκεί ακριβώς έρχεται η ιδέα που είχαμε με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Να ενώσουμε τις αναφορές μας: Τη δυτική ακτή της Αμερικής με τις μεγάλες λεωφόρους, τις ευρωπαϊκές ριβιέρες και την Ανατολή. Έτσι πάει αυτή η παράσταση από τη Ριάνα μέχρι τη Φεϊρούζ.

  Πού κρύβεται η Ανατολή σας; Δεν τη βλέπω κοιτώντας σας.
  Στον αισθησιασμό, στη λαγνεία που μπορεί να έχει ένα αργό τσιφτετέλι, στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος...

  Φωτο: Φόρεμα από τούλι, Christos Costarellos.

  facebook twitter Instagram