Πιο φωτεινή επιδερμίδα σε λιγότερο από 5 λεπτά (Κι όμως γίνεται)

  Κάποιες φορές στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη και παρατηρούμε ότι η επιδερμίδα μας δείχνει θαμπή. Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε άμεσα τη χαμένη λάμψη της; Συγκεντρώσαμε 7 υπέροχα scrubs προσώπου, τα οποία θα κάνουν το δέρμα μας να ακτινοβολεί.

  Της Σόνιας Δρέσσιου
  <p>Μάσκα λάμψης και απολέπισης με πετρώματα ηφαιστειακής προέλευσης και οξέα φρούτων Masque Peel Double Éclat της Vichy.</p>
  1 / 8

  Κάποιες μέρες παρατηρείτε μία ελαφρώς ωχρή όψη στο δέρμα σας. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιδερμίδα παράγει καθημερινά εκατομμύρια κύτταρα και απομακρύνει μόνη της ένα μεγάλο μέρος τους, με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, όσα παραμένουν δημιουργούν ένα ρυπαρό στρώμα, το οποίο εμποδίζει τη λαμπερή της εμφάνισή, εξηγεί η Mona Gohara, καθηγήτρια Κλινικής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Yale.
  Η λύση: «Βάλτε στο πρόγραμμά σας την απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα», μας λέει ο Joshua Zeichner, διευθυντής Κοσμητικής και Κλινικής Δερματολογίας του Νοσοκομείου Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. Τα scrubs με ζάχαρη και έλαιο jojoba είναι αρκετά ήπια και θεωρούνται ιδανικά για ευαίσθητες επιδερμίδες. Αντίθετα, για τους υπόλοιπους τύπους δέρματος ενδείκνυνται αυτά με τραχείς κόκκους, όπως για παράδειγμα τρίμματα από τσόφλι καρυδιού. Επιπλέον τα πίλινγκ, χημικά (BHAs - beta hydroxy acids) ή με οξέα φρούτων (AHAs – alpha hydroxy acids), αποτελούν μία ακόμη δημοφιλή μέθοδο για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.

   

   

  Φωτογραφία από pinterest.com

  facebook twitter Instagram