Γιατί να ξεκινήσεις χορό;

  Κατεβάζουμε ρυθμούς ακόμα και στο fitness, αναζητώντας ευχάριστες δραστηριότητες που ενεργοποιούν τους μυς, ανεβάζοντας παράλληλα και τη διάθεσή μας.

  Γιατί να ξεκινήσεις χορό;

  Νέες έρευνες δείχνουν πως ο χορός συνδέεται με τη χαρά, καθώς όπως εξηγεί η Lucy Vincent, νευροβιολόγος με έδρα το Παρίσι, ξυπνά τις παρεγκεφαλίδες (περιοχή του εγκεφάλου) που διεγείρουν τη δημιουργικότητα και τη μνήμη. Ο ιππόκαμπος (το μέρος του εγκεφάλου που καθορίζει τη μνήμη) αυξάνεται καθώς χορεύουμε και αυτό προλαμβάνει τον εκφυλισμό του. Επιπλέον ο χορός και οι κινήσεις του βοηθούν την εξωτερίκευση των συναισθημάτων, γι' αυτό και προτείνεται σαν δραστηριότητα σε άτομα με κατάθλιψη.

  Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι πως μας δένει περισσότερο με τους γύρω μας, καθώς όταν συμμετέχουμε σε μια ομάδα, τείνουμε να υιοθετούμε την ίδια στάση σώματος, ακολουθούμε ανάλογο ρυθμό και μοιραζόμαστε συναισθήματα, ενώ καθώς μαθαίνουμε να ελέγχουμε το σώμα μας, αποκτάμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ποιο στυλ να επιλέξετε; Τα πάντα, από salsa και τάνγκο μέχρι σύγχρονο και techno.

   

  facebook twitter Instagram