Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν: Αυτό θα σε κάνει ευτυχισμένη!

  Οι ειδικοί εξηγούν πώς μια βαθιά εισπνοή, αλλάζει την καθημερινότητά μας και μας χαρίζει το εισιτήριο για την ευτυχία σήμερα.

  της Μαρίας Πατούχα, φωτογράφιση: Thomas Chiorzo
  <p><strong>Παγώνοντας τον χρόνο</strong><br /> Πολλά έχουν γραφτεί και αναλυθεί από νευροεπιστήμονες, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, life coaches, πνευματικούς δασκάλους και άλλους ειδικούς για τη δύναμη του
  1 / 5

  Υπάρχει μια μαγική στιγμή μέσα στο χρόνο, όπου όλα είναι καθαρά και διαυγή, λες και τα έχει ξεπλύνει η πρωινή βροχή. Οι αισθήσεις είναι σε εγρήγορση και προσλαμβάνουν και το πιο μικροσκοπικό στιγμιότυπο όσων συμβαίνουν γύρω μας. O αμφιβληστροειδής μας δουλεύει εντατικά για να επεξεργαστεί τον όγκο των οπτικών ερεθισμάτων, βλέπουμε μπροστά και πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων, ακούμε ήχους που δεν είχαμε ιδέα ότι υπήρχαν, αισθανόμαστε στο μάξιμουμ και το πιο απαλό άγγιγμα, η αφή μας είναι δεκτική στις λεπτομέρειες, γευόμαστε τα πάντα με τα χείλη, τα μάτια, τα χέρια. Υπάρχει μια μαγική στιγμή η οποία λάμπει αυτόφωτη, ελαφριά σαν πούπουλο, απαλλαγμένη από τα τα βαρίδια του χθες, ελεύθερη από τα άγχη του αύριο. Δεν απαιτεί προσπάθεια για να την αντιληφθείς, απλώς συμβαίνει κι εσύ (τη) ζεις. Και αυτή η στιγμή είναι (το) τώρα.

  facebook twitter Instagram