Ένα επίθεμα για την απώλεια βάρους;

  Επιστήμονες ήδη δημιούργησαν ένα patch που βοηθά στην απαλλαγή του λίπους κατά 30%.

  Φωτογράφιση: Δημήτρης Κατσανάκης
  Ένα επίθεμα για την απώλεια βάρους;

  Η είδηση ακούστηκε αρχικά ευχάριστα. Ένα επίθεμα που δημιούργησαν επιστήμονες στη Σιγκαπούρη φάνηκε να οδηγεί σε μείωση του λίπους από παχύσαρκα πειραματόζωα κατά 30%. Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο Nanyang Technological University χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο προϊόν επιδερμικά και αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι αυτό κατάφερε να μετατρέψει το λευκό λίπος στο ωφέλιμο καφέ που σχετίζεται με τις καύσεις.

  Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική έκδοση Small Methods φάνηκαν μέσα σε 1 μήνα χρήσης και δημιούργησαν ελπίδες, ακόμα κι αν ακόμη το επίθεμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους. Τα νέα είναι ευχάριστα γιατί τα χρόνια που η παχυσαρκία θερίζει, τα φάρμακα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είτε εμφανίζουν επιπλοκές είτε δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικά.

  Τι κάνει όμως το επίθεμα; Περιλαμβάνει εκατοντάδες μικροβελόνες που περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες (beta-3 adrenergic receptor agonist  και T3 triiodothyronine) χάρη στις οποίες αυξάνεται το ποσοστό του καφέ λίπους στο σώμα. Όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο είδος λίπους είναι πίσω από την καύση θερμίδων που χρησιμοποιούμε για ενέργεια. Καθώς μεγαλώνουμε αυτό το ωφέλιμο λίπος μειώνεται. 

  facebook twitter Instagram