Ρευματικές παθήσεις: Αφορούν και τους νέους

  Να ακούσουμε το σώμα μας και τα συμπτώματα που παρουσιάζει μας καλούν οι ρευματολόγοι. Μάθετε για αυτά στον καινούριο διαδραστικό χάρτη με όλα τα ιατρεία, τους γιατρούς και τις δομές που ασχολούνται με το θέμα αυτό. 

  Φωτογράφιση: Christ Alban
  Ρευματικές παθήσεις: Αφορούν και τους νέους

  Μήπως έχετε πόνο στις αρθρώσεις, τους μυς, τα οστά; Πόνο στη σπονδυλική στήλη με δυσκαμψία; Τα ρευματικά νοσήματα παρουσιάζονται σε 1 στους 4 Έλληνες και δεν αφορούν μόνο τις μεγάλες ηλικίες. «Είναι νοσήματα που ξεκινούν από την παιδική ή την πρώιμη ενήλικη ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι στους νεαρούς  ενήλικες μια απλή  οσφυαλγία  μπορεί  να  κρύβει  κάποιο  ρευματικό νόσημα» δήλωσε πριν λίγες μέρες η γ.γ. της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας Ευαγγελία Καταξάκη. Αφορμή ήταν η παρουσίαση ενός νέου διαδραστικού χάρτη με όλα τα ρευματολογικά ιατρεία και τους γιατρούς που ασχολούνται με αυτά τα νοσήματα. Η διαδικτυακή πύλη είναι το site  tosomasoumilaei.gr

  Είχε προηγηθεί, τα τελευταία χρόνια, μια εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «Το Σώμα σου μιλάει άκουσε το» της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας. Χάρη σε αυτήν η προσέλευση στα ιατρεία των ρευματολόγων αυξήθηκε κατά 30% τα 3 τελευταία χρόνια, καθώς οι άνθρωποι πλέον είναι πιο ενημερωμένοι για τα συμπτώματα.

  Ποια είναι όμως αυτά; Στο site θα βρείτε για κάθε πάθηση (ινομυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, σκληρόδερμα κ.ά) τα συμπτώματα που εκδηλώνονται.

  Δείτε το βίντεο:

  facebook twitter Instagram